Woning isoleren Melle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Melle? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren en verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze website bekijk je waardevolle informatie over isolatie Melle. Dit kan gaan om vraagstukken over het dak isoleren en koudebruggen. Direct aan de slag? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-melle-9090

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Minder last van trek en tocht
 • Een verantwoorde keuze
 • Reductie geluid
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMelle
Postcode9090
Gasverbruik21.250 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€167,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop achterhaal je de meest rendabele manieren om een woning in Melle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Melle is goedkoop (plusminus € 870 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven fluctueren rond de €2000 en het resultaat is zo’n €215 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Melle kost ongeveer €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11000. Daarmee bespaar je zo’n €940 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er nog een aantal interessante werkzaamheden. Hierna vermelden we de meest interessante opties.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Melle (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten of een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Melle kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2525 m3. Dat is dus al gauw €1275 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal berekenen we de totale prijs als je kiest voor een isolatiespecialist in Melle. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3300)
€575
(€6800)
€1040
(€8750)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€220
(€2400)
€345
(€2900)
Spouwmuur€255
(€925)
€680
(€2325)
€950
(€3600)
HR++ glas€195
(€2625)
€315
(€3975)
€390
(€5025)
isolatie melle 9090

Professionele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Simson
 • Illbruck
 • Ursa
 • HPX

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Melle?

Wat is het voordeel van mijn woning in Melle isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij als Essent of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een gezond wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3925, dat betekent een winst van 225, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Daardoor check je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke investeringen zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze pagina bekijk je meer info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Big Mat, Dema, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over isolatiepremie in Melle

Mede door de premies van de gemeente wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Melle op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Melle
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Op basis van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Melle wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld enkel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Melle voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Melle. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een prettig leefklimaat en structureel lagere energielasten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment