Woning isoleren Labuissière

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Labuissière? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een isolatiemaatregel zoals dakisolatie of isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website lees je uiteenlopende informatie over isolatie Labuissière. We bespreken thema’s als naden en kieren dichten en houtwol isolatie. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-labuissiere-6567

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een optimaal leefklimaat
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Je kunt veel zelf doen
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteMerbes-Le-Château
Postcode6567
Gasverbruik20.600 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€160,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna achterhaal je de populairste werkzaamheden om je woning in Labuissière te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Labuissière is betaalbaar (vanaf ongeveer € 790 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €275 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De kosten liggen rond €1750 en je bespaart al snel €185 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Labuissière kost om en nabij de €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1130. Het rendement is al snel €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13100. Hiermee bespaar je ong. €970 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we verschillende alternatieve oplossingen. Hierna bediscussiëren we de meest interessante vormen.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Labuissière (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een bewuste samenleving? Isoleren van jouw huis in Labuissière kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2175 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 per jaar. Op deze website berekenen we de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Labuissière. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4100)
€655
(€4600)
€1040
(€8100)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€210
(€2400)
€400
(€3150)
Spouwmuur€280
(€1725)
€500
(€2200)
€925
(€3250)
HR++ glas€205
(€2200)
€315
(€3475)
€420
(€4450)
isolatie labuissiere 6567

Bekende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Labuissière?

Waarom zou ik mijn woning in Labuissière isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Luminus of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3825 en besparen tot €240 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande investeringen als isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Hierna lees je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Brico. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Merbes-Le-Château

Met behulp van een speciale premie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Merbes-Le-Château in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Merbes-Le-Château
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Labuissière wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Labuissière voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Labuissière. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een aangenaam wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment