Woning isoleren Merbes-Le-Château

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Merbes-Le-Château? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals gevelisolatie of isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder komen we met bruikbare informatie over isolatie Merbes-Le-Château. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals schuimstrips en ventilatie. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-merbes-le-chateau-6567

 • Besparen op energienota
 • Geen vochtproblemen
 • Goed bezig voor het milieu
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieHenegouwen
GemeenteMerbes-Le-Château
Postcode6567
Gasverbruik23.640 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€173,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website bekijk je de meest rendabele manieren om een woning in Merbes-Le-Château te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Merbes-Le-Château is voordeling (al vanaf +/- € 850 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €210 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn zo’n €1700 en de besparing loopt op tot €275, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, dekens, folie, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Merbes-Le-Château kost gemiddeld €5400. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1240. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Dit levert op om en nabij €910 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er nog enkele interessante opties. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Merbes-Le-Château (mei 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijk een groenere maatschappij? Isoleren van jouw huis in Merbes-Le-Château is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2050 m3. Dat is dus al gauw €900 (jaarlijks). Hierna vind je de uiteindelijke kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Merbes-Le-Château. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3900)
€705
(€6000)
€1140
(€9800)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€235
(€1750)
€375
(€2800)
Spouwmuur€295
(€1550)
€460
(€2400)
€845
(€3550)
HR++ glas€190
(€2900)
€320
(€3575)
€355
(€4500)
isolatie merbes-le-chateau 6567

Populaire Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Rockwool
 • Isover
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Merbes-Le-Château?

Waarom moet ook ik mijn huis in Merbes-Le-Château isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier als OCTA+ en Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125, waarbij u een besparing realiseert van €285 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hierna tref je nuttige informatie over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Merbes-Le-Château

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Merbes-Le-Château in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Merbes-Le-Château
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Merbes-Le-Château wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Merbes-Le-Château voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Merbes-Le-Château. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een comfortabel leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment