Woning isoleren Pamel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Pamel? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een investering als isolatie van de bodem en deuren isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder lees je uitgebreide informatie over isolatie Pamel. Je kunt denken aan onderwerpen als dubbel glas en steenwol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-pamel-1760

 • Investering snel terugverdiend
 • Minder problemen met vocht
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteRoosdaal
Postcode1760
Gasverbruik21.360 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€165,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand check je de meest toegepaste toepassingen om een woning in Pamel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Pamel is goedkoop (ongeveer € 940 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €290 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen variëren rond €1750 en de besparing loopt op tot €200 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, dekens, icynene, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Pamel kost gemiddeld €4700. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1040. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Je profiteert van om en nabij €930 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog een aantal alternatieve oplossingen. In het volgende overzicht praten we over de meest interessante alternatieven.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Pamel (juli 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een groenere maatschappij? Isoleren van een huis in Pamel kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2750 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 p/jaar. Hierna bekijk je de uiteindelijke kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Pamel. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3750)
€655
(€7400)
€920
(€8500)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€260
(€2150)
€305
(€2750)
Spouwmuur€235
(€775)
€710
(€2250)
€930
(€3500)
HR++ glas€240
(€2950)
€285
(€3075)
€435
(€4700)
isolatie pamel 1760

Interessante Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Pamel?

Waarom zou ik mijn woning in Pamel isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ of Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3425, waarbij u een besparing realiseert van €280 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse klussen zoals isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. In de box hieronder vind je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Dema. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in Roosdaal

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Roosdaal aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Roosdaal
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Dankzij onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Pamel wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, verrotte muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Pamel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Pamel. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een optimaal leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment