Woning isoleren Oetingen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Oetingen? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een investering zoals de schuur isoleren of isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hierna bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Oetingen. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolatie van de spouwmuur en minerale wol. Meteen besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-oetingen-1755

 • Forse besparing mogelijk
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGooik
Postcode1755
Gasverbruik21.340 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€164,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Hierna zie je de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Oetingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oetingen is interessant (rond de € 860 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn gemiddeld €1925 en het resultaat is zo’n €270 per jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Oetingen kost om en nabij de €5400. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Hiermee bespaar je om en nabij €890 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er nog enkele mogelijke vormen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Oetingen (juli 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en natuurlijk een duurzame wereld? Isoleren van woning/huis in Oetingen kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2950 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1375 p/jaar. Hierna check je de totale prijs zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Oetingen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3950)
€835
(€6900)
€1120
(€8200)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€225
(€1900)
€330
(€3500)
Spouwmuur€185
(€925)
€680
(€2650)
€895
(€3675)
HR++ glas€245
(€2575)
€330
(€4200)
€420
(€5200)
isolatie oetingen 1755

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Oetingen?

Waarom zou ik mijn huis in Oetingen isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Watz en Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3975 en dat bespaart tot €200 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Daardoor komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke klussen zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Gamma, Dema. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Gooik

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Gooik kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Gooik
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door middel van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Oetingen wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Oetingen voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Oetingen. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment