Woning isoleren Merchtem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Merchtem? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals spouwmuurisolatie of isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be ontdek je belangrijke informatie over isolatie Merchtem. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van de dakkapel en isolatieplan. Meteen besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-merchtem-1785

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een optimale leefomgeving
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Beschermt ook tegen brand
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteMerchtem
Postcode1785
Gasverbruik20.660 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€161,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna achterhaal jij de interessantste methodes om jullie woning in Merchtem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Merchtem is aantrekkelijk (ongeveer € 730 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De kosten zijn ongeveer €1800 en het rendement ligt op zo’n €195 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Merchtem kost doorgaans €4550. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1020. De potentiële besparing ligt op €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Het voordeel is om en nabij €920 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er verschillende alternatieve vormen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Merchtem (mei 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of een duurzame gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Merchtem kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2200 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 per 12 maanden. Op deze website tref je de totale kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Merchtem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3150)
€715
(€5950)
€1090
(€9850)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€275
(€2050)
€310
(€3450)
Spouwmuur€305
(€1200)
€490
(€2800)
€950
(€3675)
HR++ glas€230
(€2625)
€280
(€3625)
€380
(€4950)
isolatie merchtem 1785

Interessante Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Unilin
 • Bauder
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Merchtem?

Waarom juist nu mijn huis in Merchtem isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Watz en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Tevens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3175 en dat levert gemiddeld op €225 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan zie je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke klussen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Dema, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Merchtem

Met behulp van de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Merchtem meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Merchtem
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Dankzij tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Merchtem wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Merchtem voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Merchtem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties dragen bij aan een prettige leefomgeving en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment