Woning isoleren Schelderode

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Schelderode? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vloer of isolerende kozijnen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze website bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Schelderode. Je komt meer te weten over thema’s als isolatie van de buitengevel en houtwol isolatie. Direct aan de slag? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-schelderode-9820

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Minder tocht in huis
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Voor klein en groot budget
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMerelbeke
Postcode9820
Gasverbruik21.470 kWh
Stroomverbruik3556,06546988663 kWh
Gemiddelde energierekening€169,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand vind je de meest interessante stappen om jouw woning in Schelderode te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Schelderode kan zeer goedkoop (al vanaf € 760 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €245 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De kosten fluctueren rond de €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €240, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Schelderode kost gemiddeld €5200. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. Het rendement is al snel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12100. Dit levert op ongeveer €790, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er diverse interessante oplossingen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Schelderode (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en een bewuste toekomst? Isoleren van een woning in Schelderode kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2900 m3. De besparing komt neer op €1250 per jaar. Op deze website vind je de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Schelderode. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4300)
€775
(€7250)
€1100
(€8200)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€175
(€1750)
€335
(€3100)
Spouwmuur€265
(€1675)
€580
(€2250)
€800
(€3200)
HR++ glas€200
(€2425)
€320
(€4025)
€395
(€4650)
isolatie schelderode 9820

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Meer weten over het isolatiebedrijf in Schelderode?

Waarom juist nu mijn huis in Schelderode isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Mega of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3275, dat betekent een winst van 320 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige klussen zoals vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze website ontdek je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Merelbeke

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Merelbeke in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Merelbeke
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Schelderode wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld dubbel glas, gammele muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Schelderode voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Schelderode. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een prettig binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment