Woning isoleren Bottelare

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Bottelare? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via enkele acties zoals isolatie van de schuur en isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder tref je uitgebreide informatie over isolatie Bottelare. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de spouwmuur en EPS isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-bottelare-9820

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMerelbeke
Postcode9820
Gasverbruik21.430 kWh
Stroomverbruik3554,81579541311 kWh
Gemiddelde energierekening€169,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website tref je de meest interessante stappen om jullie woning in Bottelare te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bottelare kan erg voordelig (al vanaf € 850 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €195 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1850 en de besparing loopt op tot €220, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Bottelare kost gemiddeld €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €950. Het rendement is al snel €710 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Het voordeel is grofweg €990 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we nog een aantal aantrekkelijke oplossingen. In het volgende overzicht behandelen we de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Bottelare (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Bottelare is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2950 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 per jaar. Hieronder vind je de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Bottelare. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3450)
€855
(€7200)
€1210
(€9050)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€215
(€2150)
€375
(€2800)
Spouwmuur€205
(€1575)
€560
(€2125)
€950
(€3050)
HR++ glas€245
(€2575)
€260
(€3750)
€405
(€5350)
isolatie bottelare 9820

Erkende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Bottelare?

Waarom zou ik mijn huis in Bottelare isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3075 en dat bespaart tot €300 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige acties als isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze website komen we met een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Hubo, Dema, Brico, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Merelbeke

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Merelbeke op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Merelbeke
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Bottelare wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bottelare voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Bottelare. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een prettig wooncomfort en veel minder stookkosten. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor de gezondheid. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment