Woning isoleren Merelbeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Merelbeke? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering of deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je belangrijke informatie over isolatie Merelbeke. We zoomen in op onderwerpen als tochtstrips of tochtbanden en PIR isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-merelbeke-9820

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Weinig last meer van vocht
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Snel te plaatsen
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMerelbeke
Postcode9820
Gasverbruik21.670 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€167,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna achterhaal jij de meest interessante onderdelen om jullie woning in Merelbeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Merelbeke is goed te betalen (vanaf € 830 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €200 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Merelbeke kost doorgaans €4650. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. De besparing loopt op tot €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. De winst is grofweg €790 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog enkele interessante werkzaamheden. In de volgende paragraaf behandelen we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Merelbeke (juli 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiezuinige wereld? Isoleren van jouw huis in Merelbeke is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 p/jaar. Op ons isolatie portaal vind je de hoogte van de investering op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Merelbeke. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4150)
€645
(€5400)
€1220
(€8950)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€270
(€2200)
€390
(€2700)
Spouwmuur€325
(€1025)
€600
(€2200)
€820
(€3425)
HR++ glas€195
(€1850)
€260
(€3025)
€385
(€4850)
isolatie merelbeke 9820

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Meuwissen
 • Soprema
 • Delta
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Merelbeke?

Waarom zou ik mijn woning in Merelbeke isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder als Engie en Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3825 en besparen tot €305 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande werkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze website tref je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: is erg brandbaar

Belangrijke details over isolatiepremie in Merelbeke

Door te profiteren van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Merelbeke aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Merelbeke
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Merelbeke wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Merelbeke voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Merelbeke. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment