Woning isoleren Melsen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Melsen? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website lees je uitgebreide informatie over isolatie Melsen. We staan stil bij zaken als verwarmingsbuizen isoleren en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-melsen-9820

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Ook akoestische isolatie
 • Veel lokale specialisten

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMerelbeke
Postcode9820
Gasverbruik21.450 kWh
Stroomverbruik3555,44063264987 kWh
Gemiddelde energierekening€169,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje vind jij de meest interessante onderdelen om jouw woning in Melsen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Melsen kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 960 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €275 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €1650 en de potentiële besparing ligt op €190 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, dekens, glaswol, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Melsen kost plusminus €5500. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €970. De potentiële besparing ligt op €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Het voordeel is grofweg €970 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we nog enkele interessante vormen. Hierna vermelden we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Melsen (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en een energiezuinige samenleving? Isoleren van de woning in Melsen is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2825 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be calculeren we de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Melsen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per soort tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3400)
€855
(€5050)
€1060
(€9000)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€180
(€2550)
€340
(€3250)
Spouwmuur€240
(€800)
€550
(€2175)
€935
(€3425)
HR++ glas€250
(€2000)
€320
(€4150)
€400
(€5375)
isolatie melsen 9820

Actuele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Meer weten over het isolatiebedrijf in Melsen?

Waarom mijn woning in Melsen isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder als OCTA+ en Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Verder biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3400, waarbij u een besparing realiseert van €280 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige projecten als isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Onderstaand lees je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Brico, Big Mat, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom isolatiepremie in Merelbeke

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Merelbeke meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Merelbeke
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met behulp van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Melsen wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Melsen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Melsen. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren in een lekker warm huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een aangename leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment