Woning isoleren Zeveren

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zeveren? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren en radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je diverse informatie over isolatie Zeveren. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de binnengevel en isolatieplan. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-zeveren-9800

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Groene investering
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9800
Gasverbruik21.410 kWh
Stroomverbruik3554,19095817635 kWh
Gemiddelde energierekening€169,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop ontdek jij de aantrekkelijkste manieren om een woning in Zeveren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zeveren is interessant (vanaf plusminus € 740 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €265 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen bedragen zo’n €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €260 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Zeveren kost je zo’n €4550. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €960. De potentiële besparing ligt op €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12900. Je profiteert van pakweg €800 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens bestaan er verscheidene mogelijke alternatieven. Hieronder benoemen we de populairste opties.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Zeveren (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en uiteraard een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Zeveren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2050 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 p/jaar. Hieronder ontdek je de kosten (bij benadering) zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Zeveren. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3550)
€745
(€7350)
€1200
(€9150)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€290
(€2350)
€380
(€3500)
Spouwmuur€350
(€725)
€690
(€2200)
€805
(€3025)
HR++ glas€215
(€2350)
€285
(€4125)
€350
(€4625)
isolatie zeveren 9800

Bekende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Zeveren?

Waarom zou ik mijn woning in Zeveren isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een prettig leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3300, waarbij u een besparing realiseert van €255 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote investeringen als vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hieronder check je een handig overzicht van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Deinze

Door de geldende premie wordt je woning isoleren nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Deinze aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Deinze
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Zeveren wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Zeveren voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Zeveren. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangenaam wooncomfort en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment