Woning isoleren Biesmerée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Biesmerée? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van haalbare maatregelen zoals de vloer isoleren en dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina vind je belangrijke informatie over isolatie Biesmerée. Je kunt denken aan zaken als isolatie van de gevel en steenwol. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-biesmeree-5640

 • Aantrekkelijk rendement
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Minder last van ongedierte
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieNamen
GemeenteMettet
Postcode5640
Gasverbruik23.090 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€173,72

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand bekijk je de meest populaire methodes om jouw woning in Biesmerée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Biesmerée is goed te betalen beginnend bij € 990 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €225 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn ongeveer €2000 en het bespaart circa €270 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Biesmerée kost gemiddeld €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1200. De potentiële besparing ligt op €720 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €13400. Hiermee bespaar je ongeveer €820, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens noemen we diverse vaak toegepaste uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Biesmerée (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van de woning in Biesmerée is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2125 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €925 per 12 maanden. Onderstaand tref je de kosten (bij benadering) op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Biesmerée. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3950)
€675
(€6850)
€1000
(€9750)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€275
(€2250)
€330
(€2800)
Spouwmuur€335
(€1200)
€730
(€2150)
€935
(€3500)
HR++ glas€235
(€1825)
€260
(€3850)
€435
(€5050)
isolatie biesmeree 5640

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Biesmerée?

Waarom zou ik mijn woning in Biesmerée isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij als Luminus en Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3100 en besparen tot €315 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Dan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande projecten zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze pagina check je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van isolatiepremie in Mettet

Met hulp van de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Mettet meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mettet
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen door te isoleren. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Biesmerée wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verrotte muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Biesmerée voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Biesmerée. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment