Woning isoleren Hanzinne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hanzinne? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren en isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand lees je uitgebreide informatie over isolatie Hanzinne. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als radiatorisolatie en koudeval. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-hanzinne-5621

 • Veel minder betalen voor energie
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieNamen
GemeenteFlorennes
Postcode5621
Gasverbruik23.000 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€172,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be check jij de populairste onderdelen om jullie woning in Hanzinne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning verliest niet onnodig warmte met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hanzinne is voordeling beginnend bij € 990 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €230 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De kosten zijn gemiddeld €1925 en het resultaat is zo’n €195 p/jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hanzinne kost plusminus €5000. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1130. De besparing loopt op tot €760 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12600. Het voordeel is plusminus €880, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens noemen we verschillende mogelijke oplossingen. In de volgende paragraaf bespreken we de populairste opties.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Hanzinne (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en tegelijk een groenere toekomst? Isoleren van een huis in Hanzinne is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2575 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 op jaarbasis. Op deze pagina calculeren we de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Hanzinne. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per maatregel vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3300)
€745
(€5650)
€950
(€8850)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€285
(€1850)
€365
(€3050)
Spouwmuur€360
(€1350)
€460
(€2225)
€780
(€3175)
HR++ glas€220
(€2025)
€295
(€3950)
€365
(€4950)
isolatie hanzinne 5621

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Hanzinne?

Waarom mijn woning in Hanzinne isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Luminus of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een optimale leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650 en dat levert gemiddeld op €250 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op die manier analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende activiteiten als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze pagina bekijk je praktische info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Florennes

Door een speciale premie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Florennes meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Florennes
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Dankzij tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hanzinne wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Hanzinne voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Hanzinne. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment