Woning isoleren Mettet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Mettet? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. de zolder isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be lees je belangrijke informatie over isolatie Mettet. Dit kan gaan om zaken als isolatie van de gevel en verschillende materialen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-mettet-5640

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Een verantwoorde keuze
 • Je kunt veel zelf doen
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieNamen
GemeenteMettet
Postcode5640
Gasverbruik23.390 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€176,10

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand achterhaal jij de meest toegepaste onderdelen om een woning in Mettet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Mettet is financieel toegankelijk (rond de € 960 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen bedragen zo’n €1900 en het bespaart circa €260 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Mettet kost om en nabij de €4700. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1000. Het rendement is al snel €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Het rendement is circa €820, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er verscheidene aantrekkelijke vormen. Hieronder behandelen we de populairste vormen.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Mettet (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of wellicht een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van een woning in Mettet is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2675 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 per jaar. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Mettet. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4100)
€755
(€5350)
€1050
(€8300)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€250
(€2400)
€350
(€3500)
Spouwmuur€235
(€1250)
€530
(€2050)
€945
(€3075)
HR++ glas€200
(€1950)
€320
(€3675)
€420
(€4825)
isolatie mettet 5640

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Rockwool
 • Isover
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Mettet?

Waarom zou ik mijn huis in Mettet isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieleverancier als Eneco of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €4000, waarbij u een besparing realiseert van €240 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige klussen zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be check je kort & bondige info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Mettet

Door te profiteren van de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Mettet voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Mettet
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen door te isoleren. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente opgezet voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Mettet wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Mettet voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Mettet. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment