Woning isoleren Ermeton-Sur-Biert

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ermeton-Sur-Biert? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via haalbare maatregelen als bijv. de gevel isoleren of radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze pagina komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Ermeton-Sur-Biert. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolatie van de schuur en Pur Isolatieplaten. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-ermeton-sur-biert-5644

 • Hoog rendement
 • Een gezond klimaat in huis
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieNamen
GemeenteMettet
Postcode5644
Gasverbruik23.140 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€174,49

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop ontdek jij de meest interessante acties om je woning in Ermeton-Sur-Biert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ermeton-Sur-Biert is goed te betalen (vanaf plusminus € 940 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €245 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De prijzen liggen rond €2000 en de winst ligt rond de €195, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ermeton-Sur-Biert kost om en nabij de €4550. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €960. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11100. Het voordeel is om en nabij €820 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we nog een aantal alternatieve alternatieven. Hieronder bespreken we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ermeton-Sur-Biert (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en ook een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een huis in Ermeton-Sur-Biert is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2975 m3. Dat is dus al gauw €1325 per jaar. Op deze pagina berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Ermeton-Sur-Biert. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3150)
€595
(€6300)
€1020
(€8350)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€270
(€2150)
€300
(€3450)
Spouwmuur€380
(€800)
€510
(€2150)
€940
(€3100)
HR++ glas€250
(€1850)
€315
(€4275)
€435
(€5025)
isolatie ermeton-sur-biert 5644

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Ermeton-Sur-Biert?

Waarom zou ik mijn huis in Ermeton-Sur-Biert isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3825, dat betekent een winst van 245 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hieronder komen we met meer info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Big Mat. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Mettet

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Mettet aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mettet
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. onderstaande tips creëer je een isolatieplan Ermeton-Sur-Biert wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Met een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ermeton-Sur-Biert voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Ermeton-Sur-Biert. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een gezond leefklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment