Woning isoleren Graux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Graux? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Onderstaand komen we met diverse informatie over isolatie Graux. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over warmtereflecterende folie en K-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-graux-5640

 • Hoog rendement
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Beter energielabel

ProvincieNamen
GemeenteMettet
Postcode5640
Gasverbruik23.100 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€173,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be zie je de populairste manieren om jouw woning in Graux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Graux is goed te betalen (rond de € 860 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn zo’n €1975 en de potentiële besparing ligt op €195 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Graux kost zo’n €4750. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €960. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12900. Dit levert op plusminus €790 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we meerdere populaire oplossingen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Graux (februari 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of een energiebewuste maatschappij? Isoleren van jouw woning in Graux is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2400 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1250 p/jaar. Op deze website ontdek je de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Graux. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3500)
€845
(€7450)
€1240
(€8000)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€295
(€2450)
€345
(€3550)
Spouwmuur€225
(€825)
€430
(€2200)
€780
(€3075)
HR++ glas€250
(€2125)
€325
(€4250)
€415
(€4975)
isolatie graux 5640

Bekende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Graux?

Waarom zou ik mijn huis in Graux isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Mega en Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3575 en geeft een besparing van €225 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op die manier ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige investeringen als dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze website ontdek je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Dema, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Mettet

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Mettet aanbiedt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mettet
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Graux wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Middels een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Graux voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Graux. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren in een gezond klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment