Woning isoleren Biesme

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Biesme? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Via haalbare maatregelen zoals de binnengevel isoleren en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hierna lees je waardevolle informatie over isolatie Biesme. We bespreken onderwerpen als dubbel glas en warmtelekken. Direct aan de slag? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-biesme-5640

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Aangenamer wonen
 • Groene investering
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieNamen
GemeenteMettet
Postcode5640
Gasverbruik23.080 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€173,57

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop check jij de aantrekkelijkste acties om je woning in Biesme te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Biesme is goed te betalen (vanaf ongeveer € 880 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De tarieven zijn gemiddeld €1700 en de besparing op de energienota loopt op tot €280, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, dekens, steenwol, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Biesme kost +/- €5200. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12900. Het rendement is ongeveer €870 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er verschillende rendabele mogelijkheden. In het volgende overzicht benoemen we de interessantste vormen.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Biesme (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en ook een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van woning/huis in Biesme is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal tref je de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Biesme. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3850)
€725
(€6450)
€1090
(€9650)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€235
(€1650)
€335
(€3200)
Spouwmuur€210
(€1100)
€470
(€2125)
€835
(€3075)
HR++ glas€200
(€2400)
€260
(€3825)
€380
(€4650)
isolatie biesme 5640

Erkende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Biesme?

Waarom zou ik mijn huis in Biesme isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Essent en Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3100 en besparen tot €215 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige werkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze website bekijk je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Dema, Big Mat, Brico. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Mettet

Door te profiteren van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Mettet op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Mettet
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen door te isoleren. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Biesme wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere warmtedoorlatend glas, oude muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Biesme voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Biesme. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een gezond leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment