Woning isoleren Saint-Gérard

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Saint-Gérard? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een aantal stappen als dakisolatie en verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je diverse informatie over isolatie Saint-Gérard. Je leest uitvoerig over onderwerpen als isolatie van de zolder en energiebespaarlening. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-saint-gerard-5640

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een prettig binnenklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Ook geluidswerend
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieNamen
GemeenteMettet
Postcode5640
Gasverbruik23.120 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€174,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand check jij de meest populaire werkzaamheden om je woning in Saint-Gérard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Saint-Gérard is voordeling (ongeveer € 880 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn gemiddeld €2000 en het rendement ligt op zo’n €220 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, glaswol, icynene, folie. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Saint-Gérard kost plusminus €4900. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1120. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Dit levert op zo’n €760 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast onderscheiden we nog meer rendabele vormen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest populaire vormen.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Saint-Gérard (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een energiezuinige wereld? Isoleren van een huis in Saint-Gérard kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. De besparing komt neer op €850 per jaar. Hierna check je de totale kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Saint-Gérard. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3600)
€805
(€5150)
€1110
(€9000)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€280
(€2050)
€365
(€2900)
Spouwmuur€385
(€1050)
€490
(€2425)
€930
(€3325)
HR++ glas€225
(€2300)
€280
(€3725)
€390
(€5325)
isolatie saint-gerard 5640

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Saint-Gérard?

Waarom moet ook ik mijn huis in Saint-Gérard isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Eneco of Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3600 en besparen tot €275 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. In de box hieronder check je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Brico, Handy Home. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Mettet

Door te profiteren van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Mettet aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mettet
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Aan de hand van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Saint-Gérard wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is enkel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Saint-Gérard voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Saint-Gérard. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een gezond leefklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment