Woning isoleren Furnaux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Furnaux? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. een aantal stappen als de spouw isoleren of isolerende deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder lees je waardevolle informatie over isolatie Furnaux. We gaan aan de slag met zaken als isolatie van de spouw en cellulose isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-furnaux-5641

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een prettig klimaat in huis
 • Verantwoorde investering
 • Minder geluidsoverlast
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieNamen
GemeenteMettet
Postcode5641
Gasverbruik23.130 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€174,34

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand bekijk jij de meest toegepaste onderdelen om jouw woning in Furnaux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Furnaux is interessant (vanaf ongeveer € 780 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De tarieven variëren rond €1625 en het resultaat is zo’n €215, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, folie, icynene, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Furnaux kost je zo’n €5500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1120. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Het rendement is ongeveer €970 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zijn er nog een aantal mogelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Furnaux (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijk een groenere maatschappij? Isoleren van woning/huis in Furnaux is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2600 m3. Dat is dus al gauw €950 per jaar. Op deze pagina komen we met de verwachte kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Furnaux. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3100)
€735
(€5350)
€970
(€9000)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€205
(€2250)
€335
(€3450)
Spouwmuur€280
(€1600)
€730
(€2150)
€805
(€3425)
HR++ glas€250
(€2775)
€275
(€3975)
€440
(€4500)
isolatie furnaux 5641

Professionele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Furnaux?

Waarom juist nu mijn huis in Furnaux isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Mega of Elegant, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3300, waarbij u een besparing realiseert van €255 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige projecten als dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be check je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Dema, Big Mat, Gamma, Hubo, Brico, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over de huidige isolatiepremie in Mettet

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Mettet aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Mettet
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Via onderstaande tips kom je met een isolatieplan Furnaux wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Furnaux voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Furnaux. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen dragen bij aan een prettige leefomgeving en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment