Woning isoleren Rosée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Rosée? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals vloerisolatie of isolatie van verwarmingsbuizen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website ontdek je diverse informatie over isolatie Rosée. We bespreken thema’s als HR++ glas en K-waarde. Direct aan de slag? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-rosee-5620

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Ook akoestische isolatie
 • Een hoger energielabel

ProvincieNamen
GemeenteFlorennes
Postcode5620
Gasverbruik22.970 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€171,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna check jij de meest populaire methodes om jullie woning in Rosée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Rosée is goed te betalen (vanaf ongeveer € 750 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €290 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De tarieven variëren rond €2000 en de besparing loopt op tot €235, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Rosée kost doorgaans €5750. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1230. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. De winst is om en nabij €990 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens kennen we nog meer populaire opties. Hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Rosée (februari 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of wellicht een bewuste wereld? Isoleren van een woning in Rosée is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2425 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 op jaarbasis. Op deze website kijken we naar de hoogte van de investering in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Rosée. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3750)
€585
(€4600)
€1150
(€9450)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€270
(€2600)
€370
(€3350)
Spouwmuur€360
(€1400)
€540
(€2375)
€910
(€3350)
HR++ glas€205
(€2500)
€300
(€4225)
€415
(€5150)
isolatie rosee 5620

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Rosée?

Waarom moet ook ik mijn huis in Rosée isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Eneco en Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3525 en dat bespaart tot €265 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande klussen als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op deze website tref je nuttige informatie over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Florennes

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Florennes aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Florennes
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met behulp van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Rosée wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Rosée voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Rosée. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen leiden tot een aangenaam wooncomfort en flink lagere energiekosten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment