Woning isoleren Senzeilles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Senzeilles? Goede isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de spouwmuur en verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hierna ontdek je handige informatie over isolatie Senzeilles. Denk aan onderwerpen als isolatie van schuine dak en R-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-senzeilles-5630

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Brandbeschermend
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieNamen
GemeenteCerfontaine
Postcode5630
Gasverbruik23.040 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€172,95

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand lees jij de meest rendabele onderdelen om een woning in Senzeilles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Senzeilles is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 830 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €230 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De onkosten zijn zo’n €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €185 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, dekens, icynene, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Senzeilles kost ongeveer €5450. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €950. De potentiële besparing ligt op €760 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. Daarmee bespaar je grofweg €950 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook zijn er verscheidene alternatieve opties. In het gedeelte hieronder beschrijven we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Senzeilles (februari 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en uiteraard een bewuste wereld? Isoleren van woning/huis in Senzeilles kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2475 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be komen we met de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Senzeilles. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3750)
€855
(€5800)
€1140
(€9950)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€215
(€2250)
€350
(€3100)
Spouwmuur€200
(€1300)
€750
(€2275)
€870
(€3675)
HR++ glas€225
(€2875)
€290
(€4000)
€400
(€4725)
isolatie senzeilles 5630

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Senzeilles?

Waarom moet ook ik mijn huis in Senzeilles isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Luminus of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3375, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €315 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Hierdoor ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande projecten als isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Onderstaand komen we met nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Dema, Handy Home. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: een dure oplossing

Belangrijke details over isolatiepremie in Cerfontaine

Door de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Cerfontaine kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Cerfontaine
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Op basis van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Senzeilles wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Senzeilles voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Senzeilles. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een optimaal binnenklimaat en bespaart veel energie. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangename leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment