Woning isoleren Stave

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Stave? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van enkele acties zoals de spouw isoleren of isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Hieronder bekijk je diverse informatie over isolatie Stave. Dit kan gaan om thema’s als tochtstrips of tochtbanden en de groene lening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-stave-5646

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Aangenamer wonen
 • Minder vervuiling
 • Stiller in de woning
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieNamen
GemeenteMettet
Postcode5646
Gasverbruik23.150 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€174,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand zie je de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Stave te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Stave is aantrekkelijk (plusminus € 730 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €270 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten liggen rond €1900 en de potentiële besparing ligt op €255, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Stave kost plusminus €4500. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Je profiteert van grofweg €830, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder kennen we nog meer aantrekkelijke mogelijkheden. Hieronder bediscussiëren we de meest populaire vormen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Stave (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en tegelijk een bewuste maatschappij? Isoleren van een huis in Stave is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2575 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1025 (jaarlijks). Hierna check je de verwachte kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Stave. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4050)
€635
(€4650)
€1250
(€9200)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€170
(€1650)
€355
(€3000)
Spouwmuur€210
(€1575)
€480
(€2575)
€885
(€3050)
HR++ glas€230
(€2450)
€320
(€3275)
€405
(€5050)
isolatie stave 5646

Populaire Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Stave?

Waarom moet ook ik mijn huis in Stave isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij zoals Essent en Trevion, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3575, dat betekent een winst van 340, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote acties als gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze website bekijk je een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Mettet

Mede door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Mettet kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mettet
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Stave wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Stave voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Stave. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam leefklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment