Woning isoleren Hanzinelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hanzinelle? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een investering als triple glas en warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met nuttige informatie over isolatie Hanzinelle. Bijvoorbeeld items als de binnengevel isoleren en R-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-hanzinelle-5621

 • Lagere energierekening
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieNamen
GemeenteFlorennes
Postcode5621
Gasverbruik22.990 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€172,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website achterhaal jij de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Hanzinelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hanzinelle is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 870 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €265 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn ongeveer €1750 en de winst ligt rond de €185 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hanzinelle kost zo’n €4950. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. Het rendement is plusminus €820, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens zijn er nog een aantal interessante vormen. In onderstaande tekst benoemen we de meest populaire vormen.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Hanzinelle (februari 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en een duurzame gemeenschap? Isoleren van een huis in Hanzinelle is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2950 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1450 (jaarlijks). Hierna komen we met de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Hanzinelle. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3050)
€765
(€5500)
€1120
(€8450)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€180
(€1600)
€315
(€3000)
Spouwmuur€260
(€1050)
€640
(€2700)
€855
(€3200)
HR++ glas€190
(€1950)
€280
(€3450)
€435
(€5300)
isolatie hanzinelle 5621

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Hanzinelle?

Waarom juist nu mijn huis in Hanzinelle isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3100, waarbij u een besparing realiseert van €310 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke maatregelen zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Handy Home, Gamma, Big Mat. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Florennes

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Florennes kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Florennes
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Hanzinelle wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Hanzinelle voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Hanzinelle. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment