Woning isoleren Modave

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Modave? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld het dak isoleren of kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hierna ontdek je bruikbare informatie over isolatie Modave. Je kunt denken aan vraagstukken over isolatie van de schuur en steenwol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-modave-4577

 • Besparen op energienota
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieLuik
GemeenteModave
Postcode4577
Gasverbruik22.650 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€171,44

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna tref jij de meest populaire toepassingen om je woning in Modave te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Modave is goed te betalen (ongeveer € 820 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn ongeveer €1650 en de potentiële besparing ligt op €255 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Modave kost zo’n €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1200. De potentiële besparing ligt op €700 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12100. Dit levert op pakweg €980 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we nog een aantal rendabele uitvoeringen. Hierna bespreken we de interessantste alternatieven.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Modave (juli 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of wellicht een duurzame toekomst? Isoleren van jouw huis in Modave is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2550 m3. Dat is dus al gauw €1000 per jaar. Op deze website ontdek je de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Modave. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4100)
€685
(€5150)
€970
(€9500)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€270
(€2500)
€345
(€2850)
Spouwmuur€315
(€1075)
€590
(€2725)
€925
(€3125)
HR++ glas€240
(€2800)
€310
(€3350)
€350
(€5150)
isolatie modave 4577

Plaatsen in de omgeving:

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Modave?

Waarom zou ik mijn woning in Modave isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Mega of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Verder neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3250 en geeft een besparing van €295 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote investeringen als gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze pagina ontdek je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Te koop bij erkende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Modave

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Modave voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Modave
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Modave wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere geen HR++ glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Modave voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Modave. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een comfortabel binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment