Woning isoleren Moerbeke-Waas

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Moerbeke-Waas? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de garage isoleren en radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder lees je bruikbare informatie over isolatie Moerbeke-Waas. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als radiatorisolatie en isolatieplan. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-moerbeke-waas-9180

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Je kunt veel zelf doen
 • Veel lokale specialisten

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMoerbeke-Waas
Postcode9180
Gasverbruik21.320 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€168,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Verderop achterhaal jij de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Moerbeke-Waas te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Moerbeke-Waas is voordeling (al vanaf € 710 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €230 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De onkosten variëren rond €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €275 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, folie, icynene, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Moerbeke-Waas kost zo’n €5900. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12700. Dit levert op om en nabij €950 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zien we verscheidene rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Moerbeke-Waas (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en ook een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een huis in Moerbeke-Waas kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2100 m3. Dat is dus al gauw €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website berekenen we de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Moerbeke-Waas. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4050)
€715
(€5200)
€1090
(€8950)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€175
(€1600)
€305
(€3100)
Spouwmuur€400
(€1625)
€540
(€2700)
€825
(€3100)
HR++ glas€190
(€1925)
€290
(€3375)
€420
(€5125)
isolatie moerbeke-waas 9180

Professionele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Ursa
 • Bahco
 • Rockwool
 • Recticel

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Moerbeke-Waas?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Moerbeke-Waas isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Watz of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3625 en geeft een besparing van €240 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Ingrijpende werkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Onderstaand komen we met meer info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Dema, Hubo. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Moerbeke-Waas

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Moerbeke-Waas aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Moerbeke-Waas
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Moerbeke-Waas wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Middels een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dubbel glas, gammele muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Moerbeke-Waas voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Moerbeke-Waas. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een prettig binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment