Woning isoleren Macon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Macon? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren of deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina vind je diverse informatie over isolatie Macon. We gaan aan de slag met vraagstukken over plat dak isoleren en stappenplan woningisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-macon-6591

 • Snel terugverdiend
 • Een prettig wooncomfort
 • Minder impact op het milieu
 • Kan snel aangebracht worden
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieHenegouwen
GemeenteMomignies
Postcode6591
Gasverbruik20.620 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€160,39

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website lees jij de aantrekkelijkste manieren om je woning in Macon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Macon kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 750 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn gemiddeld €1625 en de potentiële besparing ligt op €260 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Macon kost je zo’n €4550. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11700. Hiermee bespaar je circa €790 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we verschillende aantrekkelijke mogelijkheden. In de volgende paragraaf bespreken we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Macon (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en een duurzame wereld? Isoleren van een woning in Macon is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal berekenen we de totale prijs zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Macon. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4150)
€685
(€6400)
€930
(€9150)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€285
(€1800)
€305
(€2700)
Spouwmuur€365
(€1350)
€560
(€2400)
€865
(€3575)
HR++ glas€210
(€2025)
€270
(€3900)
€435
(€4475)
isolatie macon 6591

Populaire Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Macon?

Waarom mijn woning in Macon isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieleverancier als Mega of Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3025 en dat bespaart tot €345, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke maatregelen als isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be check je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Brico, Handy Home, Hubo, Dema, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Momignies

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Momignies aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Momignies
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door middel van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Macon wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Macon voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Macon. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden jou een prettige leefomgeving en je verbruikt minder energie. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment