Woning isoleren Mesvin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Mesvin? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. enkele acties zoals de binnengevel isoleren of verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal komen we met nuttige informatie over isolatie Mesvin. We staan stil bij onderwerpen als de binnengevel isoleren en subsidie Isolatie februari 2024. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-mesvin-7022

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Minder last van vocht
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Minder geluid van buiten
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode7022
Gasverbruik20.770 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€162,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna achterhaal je de populairste methodes om een woning in Mesvin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Mesvin kan erg voordelig beginnend bij € 730 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €220 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De kosten zijn ongeveer €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €275 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, steenwol, folie, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Mesvin kost gemiddeld €5250. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €980. Het rendement is al snel €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11300. Het rendement is ongeveer €980 per jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we nog een aantal populaire opties. In het volgende overzicht beoordelen we de populairste vormen.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Mesvin (februari 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of wellicht een duurzame toekomst? Isoleren van een huis in Mesvin is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1300 per jaar. Hierna check je de gemiddelde kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Mesvin. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3150)
€775
(€6800)
€1140
(€8400)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€260
(€2500)
€375
(€3350)
Spouwmuur€300
(€975)
€640
(€2250)
€810
(€3600)
HR++ glas€195
(€2425)
€330
(€4250)
€400
(€5375)
isolatie mesvin 7022

Populaire Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Mesvin?

Waarom zou ik mijn woning in Mesvin isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Eneco en Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3825, waarbij u een besparing realiseert van €215 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende werkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Onderstaand tref je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de betere bouwmarkt als Hubo, Brico, Dema, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Mons

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Mons kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mons
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, dak of vloer. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met behulp van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Mesvin wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Mesvin voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Mesvin. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een comfortabele leefomgeving en een significant lagere energierekening. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment