Woning isoleren Havré

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Havré? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. haalbare maatregelen zoals isolatie binnenkant gevel en isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder komen we met waardevolle informatie over isolatie Havré. Denk aan onderwerpen als radiatorfolie en steenwol Isolatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-havre-7021

 • Structureel lagere energiekosten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Een verantwoorde keuze
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode7021
Gasverbruik20.730 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€162,09

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina tref jij de interessantste acties om een woning in Havré te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Havré kan zeer goedkoop (rond de € 800 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €285 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn ongeveer €1775 en de winst ligt rond de €270 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Havré kost om en nabij de €4550. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. Hiermee bespaar je circa €850 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens kennen we diverse populaire alternatieven. Hieronder behandelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Havré (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en tegelijk een duurzame wereld? Isoleren van een huis in Havré is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2425 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 per jaar. Hierna komen we met de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Havré. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3800)
€825
(€4550)
€940
(€9150)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€295
(€1600)
€320
(€3050)
Spouwmuur€340
(€1050)
€490
(€2400)
€920
(€3225)
HR++ glas€235
(€1850)
€330
(€3325)
€395
(€4900)
isolatie havre 7021

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Meer weten over het isolatiebedrijf in Havré?

Wat is het voordeel van mijn woning in Havré isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3675 en dat bespaart tot €205 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Dan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote werkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Hieronder lees je meer info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Brico, Handy Home, Big Mat, Hubo, Gamma, Dema. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Belangrijke details over isolatiepremie in Mons

Met behulp van de geldende premie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Mons aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Mons
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Havré wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Havré voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Havré. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een aangename warme woning en je verbruikt minder energie. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment