Woning isoleren Harveng

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Harveng? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van enkele acties zoals isolatie van binnenmuren en isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina bekijk je handige informatie over isolatie Harveng. We zoomen in op onderwerpen als isolatie van de zolder en PIR isolatie. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-harveng-7022

 • Supersnel terugverdient
 • Geen vochtproblemen
 • Draag bij aan een milieu
 • Minder ongedierte
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode7022
Gasverbruik20.750 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€162,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal je de meest rendabele stappen om je woning in Harveng te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Harveng is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 860 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €205 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn ongeveer €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €235, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Harveng kost +/- €5100. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1180. Het voordeel loopt al gauw op tot €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. De winst is ongeveer €770 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog een aantal vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Harveng (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en ook een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Harveng is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2575 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 op jaarbasis. Op deze website check je de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Harveng. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3450)
€665
(€5850)
€970
(€8400)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€240
(€1900)
€370
(€3000)
Spouwmuur€375
(€1500)
€570
(€2025)
€800
(€3175)
HR++ glas€190
(€1900)
€320
(€3475)
€380
(€4900)
isolatie harveng 7022

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Harveng?

Waarom zou ik mijn huis in Harveng isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Engie of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Verder merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3225, waarbij u een besparing realiseert van €200 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Daardoor kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse acties als dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Hieronder bekijk je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Brico, Big Mat, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom isolatiepremie in Mons

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Mons kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mons
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Op basis van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Harveng wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Harveng voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Harveng. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een comfortabel leefklimaat en veel lagere gaskosten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment