Woning isoleren Harmignies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Harmignies? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren en buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hieronder ontdek je diverse informatie over isolatie Harmignies. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals vliering isoleren en schijntocht. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-harmignies-7022

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Een hoger energielabel

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode7022
Gasverbruik20.740 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€162,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna vind jij de meest toegepaste toepassingen om jouw woning in Harmignies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Harmignies is betaalbaar (ongeveer € 970 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen bedragen zo’n €1625 en de besparing loopt op tot €275 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Harmignies kost om en nabij de €4600. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11000. Dit levert op zo’n €770 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zien we nog een aantal alternatieve vormen. In onderstaande tekst beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Harmignies (april 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Harmignies kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 per jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Harmignies. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3950)
€755
(€6950)
€1080
(€9850)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€275
(€1600)
€360
(€3000)
Spouwmuur€390
(€1200)
€700
(€2275)
€940
(€3100)
HR++ glas€240
(€2750)
€295
(€4300)
€430
(€5000)
isolatie harmignies 7022

Gangbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Harmignies?

Waarom moet ook ik mijn huis in Harmignies isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke klussen zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Onderstaand vind je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Mons

Dankzij de geldende premie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Mons meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mons
Het is simpel: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Dankzij tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Harmignies wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Harmignies voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Harmignies. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen resulteren in een aangenaam leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment