Woning isoleren Ghlin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ghlin? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals isolatie van de spouw of naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal tref je uiteenlopende informatie over isolatie Ghlin. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals de buitengevel isoleren en warmtelekken. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-ghlin-7011

 • Supersnel terugverdient
 • Minder problemen met vocht
 • Draag bij aan een milieu
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode7011
Gasverbruik20.680 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€161,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be vind je de meest interessante onderdelen om een woning in Ghlin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ghlin is financieel toegankelijk (vanaf € 810 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €290 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn ongeveer €2000 en het rendement ligt op zo’n €205 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ghlin kost gemiddeld €4800. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Het voordeel is circa €900 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we allerlei mogelijke werkzaamheden. Hieronder beoordelen we de meest rendabele opties.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Ghlin (februari 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en ook een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van de woning in Ghlin is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2725 m3. De besparing komt neer op €975 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be komen we met de kosten (bij benadering) wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Ghlin. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3400)
€725
(€5800)
€1050
(€9450)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€180
(€1600)
€350
(€3100)
Spouwmuur€360
(€1275)
€750
(€2075)
€865
(€3375)
HR++ glas€235
(€2025)
€300
(€4075)
€370
(€4550)
isolatie ghlin 7011

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Ghlin?

Waarom juist nu mijn huis in Ghlin isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Essent of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3350 en dat levert gemiddeld op €235, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige acties zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Onderstaand lees je kort & bondige info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Gamma, Big Mat, Brico, Hubo, Handy Home. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van isolatiepremie in Mons

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Mons voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mons
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Ghlin wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ghlin voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Ghlin. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen leiden tot een gezond binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment