Woning isoleren Forge-Philippe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Forge-Philippe? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Met haalbare maatregelen als bijv. spouwmuren isoleren of tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hierna vind je uiteenlopende informatie over isolatie Forge-Philippe. Je kunt denken aan zaken als isolatie van de kruipruimte en glaswol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-forge-philippe-6596

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Weinig last van geluid
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieHenegouwen
GemeenteMomignies
Postcode6596
Gasverbruik20.660 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€161,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf ontdek je de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Forge-Philippe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Forge-Philippe is aantrekkelijk beginnend bij € 920 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €295 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn zo’n €1650 en het bespaart circa €285 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Forge-Philippe kost gemiddeld €4750. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €980. Het voordeel loopt al gauw op tot €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12100. Daarmee bespaar je zo’n €930 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook onderscheiden we verscheidene populaire opties. In de volgende paragraaf praten we over de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Forge-Philippe (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en ook een bewuste toekomst? Isoleren van jouw huis in Forge-Philippe is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2100 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal komen we met de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Forge-Philippe. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3100)
€715
(€6800)
€1240
(€9150)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€185
(€2350)
€370
(€3150)
Spouwmuur€320
(€1300)
€680
(€2650)
€920
(€3375)
HR++ glas€245
(€2225)
€280
(€3700)
€390
(€4975)
isolatie forge-philippe 6596

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Forge-Philippe?

Wat is het voordeel van mijn woning in Forge-Philippe isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij als Luminus en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3150 en besparen tot €290 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Vandaar ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande activiteiten zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Onderstaand komen we met een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Momignies

Door de huidige premies wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Momignies aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Momignies
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Middels onderstaande tips creëer je een isolatieplan Forge-Philippe wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn enkel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Forge-Philippe voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Forge-Philippe. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment