Woning isoleren Maisières

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Maisières? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Middels enkele acties als bijv. tussenwanden isoleren of isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna tref je bruikbare informatie over isolatie Maisières. Je komt meer te weten over onderwerpen als isolatie van buitenmuren en purschuim. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-maisieres-7020

 • Een structureel lagere energierekening
 • Einde van vochtproblemen
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Meer stilte in huis
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode7020
Gasverbruik20.710 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€161,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina bekijk je de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Maisières te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Maisières is interessant (al vanaf € 980 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €240 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn ongeveer €1850 en het bespaart flink geld, tot wel €245 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Maisières kost je zo’n €5350. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1200. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11700. Je profiteert van zo’n €910 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we allerlei populaire vormen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Maisières (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een duurzame samenleving? Isoleren van woning/huis in Maisières kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2975 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 per jaar. Op isolatiespecialisten.be komen we met de verwachte kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Maisières. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4350)
€735
(€5450)
€1170
(€9600)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€285
(€2650)
€345
(€3000)
Spouwmuur€320
(€1225)
€460
(€2450)
€880
(€3075)
HR++ glas€220
(€2625)
€290
(€3450)
€400
(€5250)
isolatie maisieres 7020

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Maisières?

Waarom zou ik mijn woning in Maisières isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Luminus en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabele leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3100 en dat bespaart tot €210 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Vandaar ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide maatregelen als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Mons

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Mons meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mons
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Maisières wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Maisières voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Maisières. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties bieden jou een optimaal leefklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment