Woning isoleren Seloignes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Seloignes? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een investering zoals isolatie van de vliering en tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand komen we met bruikbare informatie over isolatie Seloignes. We zoomen in op zaken als radiatorfolie en cellulose isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-seloignes-6596

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Bescherm tegen vocht
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Voor klein en groot budget
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieHenegouwen
GemeenteMomignies
Postcode6596
Gasverbruik20.670 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€161,16

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand tref je de interessantste toepassingen om een woning in Seloignes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Seloignes kan zeer goedkoop beginnend bij € 990 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €265 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten liggen rond €2000 en het bespaart flink geld, tot wel €255 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, glaswol, steenwol, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Seloignes kost zo’n €5600. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12600. De winst is zo’n €750, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zien we allerlei mogelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf vermelden we de interessantste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Seloignes (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een energiebewuste wereld? Isoleren van jouw huis in Seloignes is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2550 m3. De besparing komt neer op €1225 op jaarbasis. Hierna berekenen we de gemiddelde kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Seloignes. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3850)
€625
(€7300)
€940
(€9650)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€210
(€1750)
€320
(€3550)
Spouwmuur€280
(€1475)
€420
(€2400)
€860
(€3100)
HR++ glas€230
(€2400)
€315
(€3075)
€370
(€4425)
isolatie seloignes 6596

Professionele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Seloignes?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Seloignes isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Essent of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3725 en dat bespaart tot €295, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande activiteiten als vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hierna komen we met een samenvatting van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over isolatiepremie in Momignies

Dankzij een speciale premie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Momignies voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Momignies
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Middels tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Seloignes wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Seloignes voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Seloignes. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een aangenaam binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezonde leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment