Woning isoleren Macquenoise

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Macquenoise? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een investering zoals de kruipruimte isoleren en tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze website tref je nuttige informatie over isolatie Macquenoise. Denk aan vraagstukken over isolatie van de vloer en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-macquenoise-6593

 • Flinke besparing
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Een duurzame oplossing
 • Voor elk budget
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteMomignies
Postcode6593
Gasverbruik20.640 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€160,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna vind jij de meest toegepaste stappen om je woning in Macquenoise te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Macquenoise kan erg voordelig (al vanaf +/- € 880 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €245 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven liggen rond €1600 en het bespaart circa €270, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Macquenoise kost +/- €5350. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1030. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €13200. Daarmee bespaar je ong. €930, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens kennen we verschillende populaire uitvoeringen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de interessantste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Macquenoise (februari 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een woning in Macquenoise kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2525 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1300 op jaarbasis. Op deze website bekijk je de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Macquenoise. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3850)
€765
(€5050)
€930
(€8850)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€255
(€1900)
€390
(€2950)
Spouwmuur€365
(€1450)
€520
(€2425)
€855
(€3025)
HR++ glas€190
(€2525)
€270
(€3725)
€445
(€5125)
isolatie macquenoise 6593

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Macquenoise?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Macquenoise isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Watz of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Verder merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3975 en besparen tot €225, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Zo achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke maatregelen als vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze website ontdek je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Gamma, Dema. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Momignies

Met hulp van de huidige premies wordt woningisolatie nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Momignies kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Momignies
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Aan de hand van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Macquenoise wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Macquenoise voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Macquenoise. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een lekker warm huis en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment