Woning isoleren Montignies-Saint-Christophe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Montignies-Saint-Christophe? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals je dak isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand ontdek je waardevolle informatie over isolatie Montignies-Saint-Christophe. Je komt meer te weten over vraagstukken over je dak isoleren en warmtelekken. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-montignies-saint-christophe-6560

 • Besparen op energienota
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Meer stilte in huis
 • Beter energielabel

ProvincieHenegouwen
GemeenteErquelinnes
Postcode6560
Gasverbruik20.570 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€166,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje vind jij de meest rendabele manieren om je woning in Montignies-Saint-Christophe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Montignies-Saint-Christophe is financieel toegankelijk (om en nabij de € 970 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €250 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten variëren rond €1725 en de potentiële besparing ligt op €230 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, dekens, folie, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Montignies-Saint-Christophe kost om en nabij de €4500. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1170. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. Het voordeel is om en nabij €780, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens noemen we verschillende rendabele opties. In de volgende paragraaf praten we over de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Montignies-Saint-Christophe (februari 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en tegelijk een energiezuinige toekomst? Isoleren van een woning in Montignies-Saint-Christophe is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2700 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1450 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna check je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Montignies-Saint-Christophe. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3900)
€695
(€6050)
€1190
(€8300)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€195
(€2200)
€335
(€3350)
Spouwmuur€215
(€775)
€590
(€2675)
€785
(€3275)
HR++ glas€250
(€2575)
€300
(€3625)
€425
(€4575)
isolatie montignies-saint-christophe 6560

Populaire Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Meer weten over het isolatiebedrijf in Montignies-Saint-Christophe?

Wat is het voordeel van mijn woning in Montignies-Saint-Christophe isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals OCTA+ of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3475 en dat levert gemiddeld op €250 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grote maatregelen als dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hierna tref je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Dema, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Erquelinnes

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Erquelinnes in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Erquelinnes
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door ons stappenplan kom je met een isolatieplan Montignies-Saint-Christophe wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Met een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Montignies-Saint-Christophe voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Montignies-Saint-Christophe. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen leiden tot een optimale leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment