Woning isoleren Nouvelles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Nouvelles? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een investering zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren en tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hieronder tref je waardevolle informatie over isolatie Nouvelles. We zoomen in op thema’s als isolatie van de zolder en Rc-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-nouvelles-7022

 • Minder energiekosten
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Een warmere én stillere woning
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode7022
Gasverbruik20.780 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€162,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand bekijk je de populairste methodes om jouw woning in Nouvelles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Nouvelles is interessant (plusminus € 810 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn zo’n €1625 en de besparing loopt op tot €210, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Nouvelles kost zo’n €5500. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11400. Hiermee bespaar je pakweg €900 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zien we allerlei aantrekkelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste opties.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Nouvelles (februari 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en een bewuste toekomst? Isoleren van een huis in Nouvelles is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2700 m3. De besparing komt neer op €1375 per 12 maanden. Hierna vind je de hoogte van de investering wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Nouvelles. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3550)
€845
(€6350)
€1130
(€8800)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€255
(€2400)
€315
(€3100)
Spouwmuur€320
(€1475)
€750
(€2400)
€815
(€3250)
HR++ glas€190
(€2025)
€265
(€4050)
€350
(€4750)
isolatie nouvelles 7022

Interessante Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Meer weten over het isolatiebedrijf in Nouvelles?

Waarom mijn woning in Nouvelles isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Mega of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3050, dat betekent een winst van 300 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op deze pagina komen we met praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Big Mat, Brico, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van isolatiepremie in Mons

Via de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Mons meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mons
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met behulp van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Nouvelles wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Onder andere dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Nouvelles voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Nouvelles. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een warm en comfortabel huis en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment