Woning isoleren Néchin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Néchin? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met enkele acties als de gevel isoleren en isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op deze website tref je uitgebreide informatie over isolatie Néchin. We bespreken items als isolatie van de garage en koudeval. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-nechin-7730

 • Lagere stookkosten
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstaimpuis
Postcode7730
Gasverbruik22.560 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€170,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina achterhaal je de meest interessante toepassingen om een woning in Néchin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Néchin is goedkoop (rond de € 780 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €190 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De kosten variëren rond €1625 en het resultaat is zo’n €195 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Néchin kost om en nabij de €5900. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1090. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. De winst is zo’n €970 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we verschillende aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Néchin (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of bijdragen aan een duurzame wereld? Isoleren van een woning in Néchin kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2625 m3. Dat is dus al gauw €1125 per jaar. Op deze website check je de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Néchin. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4350)
€795
(€5150)
€1150
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€205
(€2300)
€350
(€2750)
Spouwmuur€400
(€1025)
€680
(€2550)
€875
(€3200)
HR++ glas€235
(€2425)
€260
(€3675)
€395
(€4500)
isolatie nechin 7730

Populaire Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Néchin?

Wat is het voordeel van mijn woning in Néchin isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Engie of Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3250 en dat bespaart tot €350 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende maatregelen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze pagina vind je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Handy Home. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom isolatiepremie in Estaimpuis

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Estaimpuis kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Estaimpuis
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Néchin wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Néchin voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Néchin. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen leiden tot een optimaal klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment