Woning isoleren Warcoing

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Warcoing? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een paar maatregelen als isolatie van de spouwmuur of isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze website vind je uiteenlopende informatie over isolatie Warcoing. We bespreken topics als isolatie van de gevel en energie besparen tips. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-warcoing-7740

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Geen vochtproblemen
 • Goed voor het milieu
 • Ook geluidsdicht
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieHenegouwen
GemeentePecq
Postcode7740
Gasverbruik22.580 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€170,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop tref jij de populairste toepassingen om jullie woning in Warcoing te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Warcoing is goedkoop (gemiddeld zo’n € 830 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €200 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten bedragen zo’n €1725 en de winst ligt rond de €270 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Warcoing kost zo’n €4450. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1070. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. De winst is ongeveer €910 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we meerdere interessante uitvoeringen. Hierna vermelden we de interessantste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Warcoing (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een duurzame toekomst? Isoleren van jouw woning in Warcoing is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2600 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be komen we met de totale prijs als je het laat doen door een isolatiespecialist in Warcoing. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4300)
€665
(€7200)
€1000
(€9750)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€185
(€1750)
€380
(€2950)
Spouwmuur€375
(€725)
€590
(€2325)
€835
(€3200)
HR++ glas€220
(€2600)
€260
(€3350)
€365
(€5150)
isolatie warcoing 7740

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Warcoing?

Waarom zou ik mijn huis in Warcoing isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Engie en Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3225 en geeft een besparing van €240 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze website bekijk je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Dema, Hubo, Gamma, Brico, Handy Home. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Pecq

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Pecq aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Pecq
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Dankzij het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Warcoing wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Via een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Warcoing voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Warcoing. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een gezond leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment