Woning isoleren Baulers

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Baulers? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. enkele acties als plat dak isoleren of isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze website tref je bruikbare informatie over isolatie Baulers. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals naden en kieren dichten en thermische bruggen. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-baulers-1401

 • Hoog rendement
 • Een prettig binnenklimaat
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Minder last van ongedierte
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieWaals Brabant
GemeenteNivelles
Postcode1401
Gasverbruik20.630 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€160,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand bekijk jij de meest interessante toepassingen om je woning in Baulers te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Baulers is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 950 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €195 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De kosten zijn ongeveer €1975 en het resultaat is zo’n €215 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Baulers kost om en nabij de €5750. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1120. Het rendement is al snel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13200. Hiermee bespaar je plusminus €820 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zijn er verschillende mogelijke opties. In de volgende paragraaf behandelen we de meest interessante opties.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Baulers (mei 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of een energiezuinige toekomst? Isoleren van een woning in Baulers is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2325 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1025 per 12 maanden. Onderstaand vind je de hoogte van de investering in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Baulers. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3900)
€635
(€4650)
€1090
(€8800)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€190
(€2250)
€325
(€2850)
Spouwmuur€395
(€750)
€620
(€2450)
€885
(€3350)
HR++ glas€205
(€2650)
€305
(€3250)
€410
(€5000)
isolatie baulers 1401

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Baulers?

Waarom zou ik mijn huis in Baulers isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Essent en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3450 en besparen tot €235 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Hierdoor ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hierna lees je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Nivelles

Mede door de huidige premies wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Nivelles aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Nivelles
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Baulers wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Baulers voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Baulers. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam leefklimaat en je verbruikt minder energie. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment