Woning isoleren Rebecq-Rognon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Rebecq-Rognon? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? D.m.v. een paar maatregelen als plat dak isoleren en isolerende deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je belangrijke informatie over isolatie Rebecq-Rognon. We gaan aan de slag met items als kieren dichten en minerale wol. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-rebecq-rognon-1430

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Minder problemen met vocht
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieWaals Brabant
GemeenteRebecq
Postcode1430
Gasverbruik20.700 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€161,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be zie je de meest toegepaste onderdelen om een woning in Rebecq-Rognon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Rebecq-Rognon is voordeling (al vanaf +/- € 970 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €215 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De onkosten liggen rond €1725 en de potentiële besparing ligt op €245 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Rebecq-Rognon kost gemiddeld €5400. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1010. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12000. Je profiteert van om en nabij €910 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens bestaan er verscheidene alternatieve werkzaamheden. In het volgende overzicht praten we over de meest rendabele alternatieven.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Rebecq-Rognon (juli 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of bijdragen aan een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van jouw woning in Rebecq-Rognon is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2150 m3. Dat is dus al gauw €1425 per jaar. Op deze pagina tref je de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Rebecq-Rognon. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3600)
€685
(€6800)
€1120
(€9850)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€195
(€1950)
€390
(€2750)
Spouwmuur€300
(€800)
€720
(€2550)
€905
(€3600)
HR++ glas€235
(€2625)
€275
(€3075)
€430
(€4425)
isolatie rebecq-rognon 1430

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Rebecq-Rognon?

Wat is het voordeel van mijn woning in Rebecq-Rognon isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Mega en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3650 en dat levert gemiddeld op €350 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende projecten zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hieronder vind je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over isolatiepremie in Rebecq

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Rebecq op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Overigens Bij een minimum van 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rebecq
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Op basis van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Rebecq-Rognon wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn enkel glas, oude muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Rebecq-Rognon voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Rebecq-Rognon. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en een significant lagere energierekening. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment