Woning isoleren Ohain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ohain? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een aantal stappen als plat dak isoleren of isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je belangrijke informatie over isolatie Ohain. Bijvoorbeeld vraagstukken over de spouw isoleren en stappenplan woningisolatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-ohain-1380

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Aangenamer wonen
 • Minder impact op het milieu
 • Relatief snel te plaatsen
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieWaals Brabant
GemeenteLasne
Postcode1380
Gasverbruik20.560 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€166,22

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website bekijk je de interessantste onderdelen om jouw woning in Ohain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ohain kan erg voordelig (ongeveer € 800 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €225 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten fluctueren rond de €1825 en de potentiële besparing ligt op €265 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, icynene, folie, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Ohain kost zo’n €5100. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. Het rendement is al snel €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11600. Het voordeel is ong. €910 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we allerlei populaire vormen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest rendabele opties.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Ohain (april 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en natuurlijk een bewuste wereld? Isoleren van een woning in Ohain is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2950 m3. De besparing komt neer op €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be check je de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Ohain. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4200)
€675
(€5400)
€1080
(€9150)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€285
(€2200)
€400
(€3250)
Spouwmuur€330
(€1375)
€690
(€2025)
€845
(€3075)
HR++ glas€245
(€2975)
€260
(€3425)
€440
(€5375)
isolatie ohain 1380

Professionele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Ohain?

Waarom moet ook ik mijn huis in Ohain isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Mega of Lampiris, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3275 en dat bespaart tot €285 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke activiteiten zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hierna komen we met een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Brico, Big Mat, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Lasne

Mede door de huidige premies wordt woningisolatie nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Lasne voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lasne
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met behulp van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Ohain wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Ohain voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Ohain. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen dragen bij aan een gezond binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment