Woning isoleren Gosselies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Gosselies? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bodemisolatie of dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website check je belangrijke informatie over isolatie Gosselies. Dit kan gaan om onderwerpen als isolatie van de spouwmuur en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-gosselies-6041

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een prettig binnenklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieHenegouwen
GemeenteCharleroi
Postcode6041
Gasverbruik23.690 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€176,22

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Later isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina vind je de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Gosselies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Gosselies is goed te betalen (al vanaf € 820 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €235 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De onkosten liggen rond €1725 en je bespaart al snel €275 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Gosselies kost doorgaans €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €800 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11600. Daarmee bespaar je om en nabij €850 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zijn er nog enkele rendabele vormen. In het gedeelte hieronder bespreken we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Gosselies (februari 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of bijdragen aan een energiebewuste samenleving? Isoleren van jouw huis in Gosselies is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2575 m3. De besparing komt neer op €1475 per 12 maanden. Op deze website komen we met de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Gosselies. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per type tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3950)
€605
(€6300)
€1220
(€8600)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€285
(€2200)
€375
(€3250)
Spouwmuur€325
(€1375)
€520
(€2450)
€855
(€3250)
HR++ glas€205
(€1925)
€295
(€3650)
€370
(€4475)
isolatie gosselies 6041

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Gosselies?

Wat is het voordeel van mijn woning in Gosselies isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Luminus en Elegant, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3475, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €265 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op die manier zie je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grote maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op deze pagina tref je praktische info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Brico, Hubo, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Charleroi

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Charleroi voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Charleroi
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Middels het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Gosselies wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om geen HR++ glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Gosselies voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Gosselies. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen resulteren in een aangename warme woning en bespaart veel energie. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment