Woning isoleren Vaucelles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Vaucelles? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een isolatiemaatregel zoals de binnengevel isoleren en deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hierna komen we met handige informatie over isolatie Vaucelles. Je leest uitvoerig over thema’s als isolatie van de zolder en spouwanker. Direct aan de slag? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-vaucelles-5680

 • Een flink lagere energierekening
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Dempt het geluid
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieNamen
GemeenteDoische
Postcode5680
Gasverbruik23.590 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€174,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf zie je de meest populaire werkzaamheden om jullie woning in Vaucelles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vaucelles kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 740 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €235 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn gemiddeld €1850 en je bespaart al snel €245 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Vaucelles kost je zo’n €5250. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. Het voordeel loopt al gauw op tot €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11800. Hiermee bespaar je zo’n €940 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we verschillende interessante uitvoeringen. Hieronder beoordelen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Vaucelles (februari 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een woning in Vaucelles is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2575 m3. Dat is dus al gauw €1125 per jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de totale prijs in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Vaucelles. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3750)
€605
(€7050)
€940
(€9200)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€225
(€2150)
€330
(€2900)
Spouwmuur€375
(€1425)
€450
(€2050)
€950
(€3250)
HR++ glas€195
(€1975)
€305
(€3300)
€395
(€4525)
isolatie vaucelles 5680

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Vaucelles?

Waarom zou ik mijn woning in Vaucelles isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Overigens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3825 en geeft een besparing van €280, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar zie je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande projecten als isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze website bekijk je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Handy Home, Hubo, Dema, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Doische

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Doische voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Doische
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Vaucelles wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Vaucelles voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Vaucelles. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een prettig leefklimaat en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment