Woning isoleren Dave

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Dave? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Middels haalbare maatregelen zoals het dak isoleren en dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met bruikbare informatie over isolatie Dave. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolatie van platte dak en stappenplan woningisolatie. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-dave-5100

 • Lagere energierekening
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Rust en comfort in huis
 • Beter energielabel

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode5100
Gasverbruik20.700 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€163,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Hierna check je de meest toegepaste manieren om jouw woning in Dave te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Dave kan erg voordelig (vanaf € 970 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €285 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven liggen rond €1725 en de winst ligt rond de €235 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Dave kost ongeveer €4600. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1000. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11700. Het rendement is pakweg €810 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we nog een aantal populaire alternatieven. Hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Dave (februari 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een woning in Dave is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2800 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina calculeren we de verwachte kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Dave. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3300)
€675
(€4900)
€1100
(€8500)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€250
(€2350)
€360
(€2850)
Spouwmuur€360
(€1650)
€460
(€1925)
€920
(€3400)
HR++ glas€235
(€2025)
€330
(€3050)
€360
(€4925)
isolatie dave 5100

Interessante Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Dave?

Waarom zou ik mijn huis in Dave isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een maatschappij zoals Watz en Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3475 en besparen tot €330 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke investeringen als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze website ontdek je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Brico, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Dema. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: neemt geen vocht op

Belangrijke details over isolatiepremie in Namur

Door de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Namur op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Namur
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Dave wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Dave voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Dave. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een aangenaam warm huis en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een prettige leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment