Woning isoleren Fosse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Fosse? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Via haalbare maatregelen zoals muren isoleren of schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina vind je waardevolle informatie over isolatie Fosse. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de spouw en XPS Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-fosse-4980

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Minder last van vocht
 • Een verantwoorde keuze
 • Minder ongedierte
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLuik
GemeenteTrois-Ponts
Postcode4980
Gasverbruik20.150 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€162,15

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be tref jij de meest populaire manieren om jullie woning in Fosse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Fosse is goedkoop (plusminus € 750 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De prijzen bedragen zo’n €1650 en de winst ligt rond de €230 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Fosse kost ongeveer €5500. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Je profiteert van zo’n €780 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er nog een aantal interessante oplossingen. In het volgende overzicht bespreken we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Fosse (februari 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van een woning in Fosse kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2375 m3. Dat komt neer op €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Fosse. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3100)
€755
(€6000)
€1140
(€9850)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€210
(€2550)
€315
(€3600)
Spouwmuur€255
(€1300)
€620
(€1975)
€825
(€3650)
HR++ glas€220
(€2825)
€290
(€3775)
€400
(€4550)
isolatie fosse 4980

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Fosse?

Waarom zou ik mijn woning in Fosse isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Mega en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3500, dat betekent een winst van 225, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide werkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hieronder komen we met een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Gamma, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Trois-Ponts

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Trois-Ponts aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Trois-Ponts
Het is simpel: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? D.m.v. het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Fosse wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn enkel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Fosse voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Fosse. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment