Woning isoleren Jambes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Jambes? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via haalbare maatregelen zoals isolatie van de spouwmuur en deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over isolatie Jambes. Je kunt denken aan thema’s als isolerende raamfolie en minerale wol. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-jambes-5100

 • Lagere energierekening
 • Een optimale leefomgeving
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Minder last van ongedierte
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode5100
Gasverbruik20.710 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€164,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina bekijk je de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Jambes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Jambes is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 880 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €275 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De tarieven fluctueren rond de €1975 en de winst ligt rond de €270 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Jambes kost je zo’n €5900. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1090. De potentiële besparing ligt op €800 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12400. De winst is zo’n €770 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we diverse alternatieve oplossingen. Hieronder praten we over de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Jambes (februari 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiebewuste wereld? Isoleren van een woning in Jambes is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2925 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 per jaar. Hierna check je de uiteindelijke kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Jambes. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3250)
€775
(€6700)
€920
(€8450)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€220
(€1700)
€390
(€3300)
Spouwmuur€335
(€1250)
€730
(€2125)
€870
(€3550)
HR++ glas€230
(€2850)
€335
(€3675)
€445
(€5225)
isolatie jambes 5100

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Jambes?

Waarom juist nu mijn huis in Jambes isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Essent en Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3450, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Vandaar ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grote maatregelen zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. In de box hieronder lees je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over isolatiepremie in Namur

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Namur meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Namur
Het is evident: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Jambes wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Jambes voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Jambes. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en bespaart veel energie. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment