Woning isoleren Tohogne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Tohogne? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via haalbare maatregelen als isolatie van platte dak en verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je waardevolle informatie over isolatie Tohogne. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolerende kozijnen en deuren en K-waarde. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-tohogne-6941

 • Veel minder betalen voor energie
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Zet het milieu op 1
 • Stiller in de woning
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLuxemburg
GemeenteDurbuy
Postcode6941
Gasverbruik21.240 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€167,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina check jij de populairste toepassingen om een woning in Tohogne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Tohogne is goed te betalen (vanaf ongeveer € 750 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €200 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn zo’n €1600 en het resultaat is zo’n €270 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, folie, steenwol, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Tohogne kost gemiddeld €5550. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1130. De besparing loopt op tot €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12500. Het rendement is ongeveer €910 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens kennen we meerdere interessante alternatieven. In de volgende paragraaf bespreken we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Tohogne (juli 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en uiteraard een groenere maatschappij? Isoleren van woning/huis in Tohogne is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2625 m3. Dat komt neer op €900 per 12 maanden. Onderstaand tref je de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Tohogne. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3950)
€715
(€5500)
€1140
(€9050)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€205
(€2300)
€300
(€3200)
Spouwmuur€395
(€1450)
€500
(€2425)
€835
(€3400)
HR++ glas€245
(€2400)
€340
(€4250)
€355
(€4650)
isolatie tohogne 6941

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Tohogne?

Waarom zou ik mijn woning in Tohogne isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Watz en Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimale leefomgeving en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3900 en geeft een besparing van €225 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grote projecten als isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze website ontdek je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Te koop bij grotere bouwmarkten als Dema, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Durbuy

Via de geldende premie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Durbuy voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Durbuy
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Tohogne wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Door een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn geen HR++ glas, gammele muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Tohogne voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Tohogne. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment