Woning isoleren Heyd

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Heyd? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een aantal stappen zoals isolatie van buitenmuren of isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina ontdek je handige informatie over isolatie Heyd. Je leest uitvoerig over topics als de kruipruimte isoleren en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-heyd-6941

 • Forse besparing mogelijk
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteDurbuy
Postcode6941
Gasverbruik21.220 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€167,39

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna tref je de meest rendabele methodes om jullie woning in Heyd te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Heyd kan erg voordelig (al vanaf € 860 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €295 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn ongeveer €1725 en het rendement ligt op zo’n €240, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Heyd kost doorgaans €5650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12600. Hiermee bespaar je circa €890, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er diverse populaire werkzaamheden. Hieronder beoordelen we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Heyd (juli 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een bewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Heyd kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2825 m3. Dat komt neer op €1150 per 12 maanden. Onderstaand tref je de gemiddelde kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Heyd. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3500)
€825
(€4600)
€1170
(€9400)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€245
(€1700)
€390
(€2700)
Spouwmuur€330
(€1100)
€630
(€2750)
€900
(€3275)
HR++ glas€215
(€2500)
€330
(€3300)
€440
(€5275)
isolatie heyd 6941

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Heyd?

Waarom mijn woning in Heyd isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent en Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3375, dat betekent een winst van 265 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende werkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze website vind je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Gamma, Big Mat. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over isolatiepremie in Durbuy

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Durbuy kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Durbuy
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Heyd wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Heyd voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Heyd. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment