Woning isoleren Nassogne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Nassogne? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld plat dak isoleren en verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze website komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Nassogne. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de binnengevel en soorten isolatiewaarden. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-nassogne-6950

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een gezonde leefomgeving
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Voor elk budget
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieLuxemburg
GemeenteNassogne
Postcode6950
Gasverbruik20.500 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€163,04

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje achterhaal je de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Nassogne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nassogne is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 750 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De onkosten liggen rond €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €200 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, dekens, folie, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Nassogne kost doorgaans €4650. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. Het rendement is al snel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. De winst is pakweg €930 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog een aantal vaak toegepaste werkzaamheden. Hieronder praten we over de meest interessante oplossingen.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Nassogne (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een groenere toekomst? Isoleren van jouw woning in Nassogne kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2250 m3. De besparing komt neer op €1000 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna komen we met de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Nassogne. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4150)
€795
(€5450)
€1090
(€9400)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€225
(€2550)
€390
(€3400)
Spouwmuur€240
(€1700)
€460
(€1925)
€925
(€3375)
HR++ glas€245
(€2650)
€295
(€4175)
€350
(€4500)
isolatie nassogne 6950

Bekende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Simson
 • Illbruck
 • Ursa
 • HPX

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Nassogne?

Waarom mijn woning in Nassogne isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Engie of Elegant, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3350 en geeft een besparing van €290 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grote werkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hierna lees je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Brico, Gamma, Dema. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over isolatiepremie in Nassogne

Met behulp van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Nassogne meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Nassogne
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Nassogne wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Nassogne voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Nassogne. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een comfortabel leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment